Lening bereken - Bereken hoe hoog uw lening kan zijn

Als je wilt berekenen hoe veel je maximaal kunt lenen, dan kun je dat online doen op verschillende websites. Het is vaak zo dat er verschillende manieren van berekenen worden toegepast voor uw lening, per leendoel. Zo zal je meer kunnen lenen voor een huis dan voor een auto. Het programma kijkt hoe hoog je inkomen is en wat je vaste lasten zijn. Op basis van die factoren kan er een berekening gemaakt worden hoe hoog je maximale lening kan zijn.

We zullen hier binnenkort ook een programma maken waar je kunt berekenen hoeveel je kan lenen en bij welk leendoel je wat kan lenen. Zo kan je dan je maximale lening berekenen per leendoel.

Om je alvast op weg te helpen hebben we al een aantal informatieve pagina's voor je gemaakt waar je per leendoel kunt zien hoe het berekent wordt. Zo kan je dan zelf ook een berekening maken hoeveel je kan lenen. Op die manier hoef je geen gegevens af te staan die je liever niet af staat, enkel voor de berekening.

Klik op de volgende links voor: lening berekenen auto, lening berekenen huis en lening berekenen boot, hypothecaire lening berekenen en persoonlijke lening berekenen

Als makkelijke rekensom kun je het volgende gebruiken als je je lening wilt berekenen. Neem je netto inkomen en haal daar 40% vanaf. Als je vindt dat je woonloosten erg hoog zijn (hoger zijn dan die 40%) haal dan meer van je inkomen af. Vermenigvuldig het bedrag dat je gevonden hebt met 15. Op die manier weet je een beetje wat je kan lenen voor bijvoorbeeld een auto.