Kredietverlening

Al langere tijd is de markt ongerust over de kredietverlening van banken. De banken zouden de hand op de knip houden als het gaat om de kredietverlening. Alleen bij hoge uitzondering is een krediet mogelijk. Rabobank spreekt dit bericht tegen en zegt dat haar zakelijke uitstaande krediet de afgelopen maanden t/m september 2009 met 10% is gegroeid. Rabobank is marktleider op de zakelijke kredieten markt. Ze groeien daarmee sneller dan het gemiddelde van de markt, die groeit met 4%.

Aantal verzoeken tot kredietverlening afgenomen
In tegenstelling tot vorig jaar, groeit het uitstaande krediet minder snel. De verklaring van de bank is dat het aantal kredietaanvragen flink is afgenomen. Het aantal is afgenomen met ongeveer 7,5%, maar het aantal afwijzingen is gelijk gebleven, namelijk 5,5%.

Goede plannen bij ondernemers
Zelfs tijdens de huidige omstandigheden is het mogelijk om een krediet te krijgen bij de Rabobank. Ze beoordelen nog altijd de kredietaanvragen op dezelfde criteria. Als er goed ondernemers tussen zitten met een stevige onderneming en goede plannen, dan is een kredietverlening zeker mogelijk. Uiteraard investeren banken liever niet in noodlijdende ondernemingen.
Als u ook een kredietaanvraag wilt doen bij de Rabobank, kijk dan bij de Rabobank lening.

Leen verstandig

U betaalt altijd meer als u iets met een lening koopt, dan wanneer u er voor spaart. Denk dus goed na voor u een lening aan gaat.

Leen met een doel

Een doorlopend krediet is vaak geen goede leningvorm. Sluit een persoonlijke lening af met een doel. Dat is vaak goedkoper. En het wordt u minder makkelijk gemaakt om meer te lenen dan eigenlijk nodig.

Laat u vooraf professioneel adviseren

Informatie op deze website dient als informatiebron, maar laat u altijd door een professional adviseren. Laat de hele lening doorrekenen en uw maandlasten bepalen.