Fortis lening

Fortis is in Belgiƫ samen gegaan met BNP Paribas. Veel Belgen kennen de bank gewoon nog onder zijn oude naam: Fortis. In onderstaande tabellen vindt u de leningen en kredieten die Fortis op dit moment aanbiedt. We hebben voor u de rentepercentages op een rij gezet. Welk bedrag u daarvoor kunt lenen en wat het u kost om het terug te betalen. Zowel de kosten van de totale lening alsook de maandelijkse lasten die verbonden zijn aan het krediet.

 

Rood staan -> Directe reserves

Fortis bank noemt in het negatief gaan (ook wel rood stand) directe reservers. U kunt met de bank afspreken dat u tot een bepaald bedrag in het rood/negatief kunt gaan. U betaalt daarvoor uiteraard een vergoeding in de vorm van rente. Over het algemeen is deze vorm van kredietverlening, wat duurder dan andere vormen zoals het doorlopend krediet of de persoonlijke lening. Bij Forits vallen de tarieven voor de directe reserve eigenlijk wel mee. U betaalt competitieve tarieven. U kunt er ook voor kiezen een tijdelijk krediet te nemen die u binnen 12 maanden weer dient terug te betalen. Bij de directe reserves kunt u slechts 3 maanden in het negatief staan, vooraleer u weer positief saldo moet hebben.

Verschillende varianten van rood staan

Bedrag in het negatief Rentevoet per jaar Rente dat u betaalt per jaar
€ 500,- 10,5% € 52,50
€ 1.000,- 10,5% € 105,-
€ 2.500,- 9,5% € 237,50

Als je de rood stand tarieven van Fortis vergelijkt met die van Nederlandse banken, dan zijn ze bij Fortis een stuk voordeliger voor u. Wenst u een gewoon krediet, dan biedt Fortis die mogelijkheid ook. U dient die wel binnen 12 maanden weer volledig te hebben terugbetaald.

Bedrag u leent Rentevoet per jaar Rente dat u betaalt per jaar
€ 10.000,- 9,5% € 950,-
€ 20.000,- 9,5% € 1900,-
€ 30.000,- 9,0% € 2700,-
€ 50.000,- 8,5% € 4250,-

Houd er rekening mee dat het zeer serieuze bedragen zijn om binnen een jaar terug te betalen. U dient een aanzienlijk inkomen te hebben om, ondanks uw vaste lasten, nog zoveel geld over te houden dat u uw lening kunt aflossen. Uiteraard houdt Fortis zelf hier ook rekening mee en zullen zij u geen lening aanbieden die u niet terug kunt betalen.

Rood staat is een vorm van een doorlopend krediet. Een doorlopend krediet wordt vaak langer gebruikt dan nodig. En dus kost het vaak wat meer geld dan strikt noodzakelijk. De looptijd is namelijk flexibel. Neemt u meer op, dan neemt de looptijd weer toe.

Persoonlijke lening

Een persoonlijke lening heeft als kenmerk dat het een vaste looptijd heeft met vast maandbedragen. De persoonlijke lening is interessant als u het prettig vindt om vaste maandelijkse bedragen te betalen, zonder de mogelijkheid te hebben om weer extra geld op te nemen. Lees meer over persoonlijke lening.

De persoonlijke lening van Fortis bank staat hierboven al beschreven. Fortis heeft ook leningvormen die meer lijken op het doorlopend krediet. U kunt ten alle tijden beschikken over een bepaalde kredietlijn, dewelke u niet mag overschijden. Tot dat bedrag kunt u uw geld opnemen en besteden aan waar u het aan moet besteden. U betaalt maandelijks een klein percentage van uw krediet af. Dat is rente + aflossing. Vaak is het percentage gebaseerd op de totale kredietsom en niet op het bedrag dat u heeft opgenomen.

Leen verstandig

U betaalt altijd meer als u iets met een lening koopt, dan wanneer u er voor spaart. Denk dus goed na voor u een lening aan gaat.

Leen met een doel

Een doorlopend krediet is vaak geen goede leningvorm. Sluit een persoonlijke lening af met een doel. Dat is vaak goedkoper. En het wordt u minder makkelijk gemaakt om meer te lenen dan eigenlijk nodig.

Laat u vooraf professioneel adviseren

Informatie op deze website dient als informatiebron, maar laat u altijd door een professional adviseren. Laat de hele lening doorrekenen en uw maandlasten bepalen.