Kredietwaardigheid Rabobank

U wilt graag weten wat de kredietwaardigheid van uw bank is? Op deze pagina vindt u meer uitleg over de kredietwaardigheid van de Rabobank. Zo kunt u makkelijker een keuze maken voor een bank waar u uw spaargeld wilt weghalen of naartoe brengen.

Kredietwaardigheid

De kredietwaardigheid van Rabobank wordt door een aantal instanties beoordeeld. Per instantie ziet u de beoordeling en wat de beoordeling betekent. De Rabobank is een cooperatie en heeft geen aandelen en aandeelhouders. De Rabobank kan gezien worden als een erg veilige bank.

Rating maatschappij Rating Uitleg
Standard & Poor's AA De op een na beste kredietwaardigheid die verkregen kan worden.
Moody's Aa2 Een hele goede kredietwaardigheid, maar niet de hoogste kredietwaardigheid die verkregen kan worden.


De kredietwaardigheid van de Rabobank is uitstekend. De Rabobank heeft de beste kredietwaardigheid van alle banken in Nederland. Geen enkele andere commerciële bank in Nederland heeft dezelfde kredietwaardigheid.

Update van 9 december 2009: Vandaag is een rapport naar buiten gekomen waarin de kredietwaardigheid van Rabobank ter discussie wordt gesteld. Het vooruitzicht op de kredietwaardigheid van de Rabobank is naar beneden bijgesteld door Standard & Poor's. Het vooruitzicht stond op stabiel en is veranderd naar negatief. Dit heeft op de korte termijn geen implicaties, maar kan op termijn wel zorgen voor een verlaging van de AAA rating van de Rabobank.

Als de AAA rating van de Rabobank verlaagt wordt, betekent dat dat de bank minder goed aan haar verplichtingen kan voldoen. Dit betekent niet dat uw spaargeld direct in gevaar komt. De AAA is de allerhoogste rating die een bank kan behalen. Door de economische crisis is het gewoon lastiger geworden om dit te behouden. Een consequentie van de eventuele verlaging van de rating betekent dat Rabobank een hogere rentevergoeding zal moeten betalen wanneer zij geld uit de markt wil halen. Dat heeft voor u als consument als consequentie dat u waarschijnlijk een hogere spaarvergoeding krijgt, maar ook een hoger percentage voor de hypotheekrente zult moeten betalen.

Update van 1 december 2011: Vandaag heeft rating maatschappij Standard & Poor's de kredietwaardigheid van de Rabobank verlaagd van AAA naar AA. Dit heeft onder andere te maken met het feit dat S&P een andere methode heeft samengesteld om een rating te bepalen. De ratingmaatschappij kijkt niet alleen meer naar de bank op zichzelf, maar kijkt ook naar van welke financiƫle elementen nog meer bij de bank spelen. Dat zijn de landen waar de bank in opereert en de munteenheid waar de bank van afhankelijk is. Doordat er een crisis heerst in de Eurozone, heeft S&P besloten om de rating te verlagen. De Rabobank heeft daar namelijk ook last van. Vetrouwensverlies in de gehele zone betekent ook verlies van vertrouwen in de bank. Desondanks is de rating van de Rabobank nog steeds relatief gezien zeer hoog en hoeft u zich geen zorgen te maken over de kredietwaardigheid van de Rabobank. Daarvoor moet er nog veel meer gebeuren. De andere kant van het verhaal is natuurlijk dat we op dit moment in een zeer kritieke periode zitten met de Euro.

Update 5 september 2012: Moody's heeft haar rating voor Rabobank verlaagd. Waar Rabobank eerst een rating had van Aa2 heeft zij nu een kredietwaardigheidsscore gelregen van A2. Moody's verlaagd de rating vooral omdat het denkt dat banken het moeilijk gaan krijgen de komende periode gezien de dalende huizenprijsen. Rabobank is de grootste hypotheekverstrekker en heeft er daarom de meeste last van. De kredietwaardigheid van Rabobank kan in het geding komen als veel mensen hun hypotheek niet meer kunnen betalen.

Leen verstandig

U betaalt altijd meer als u iets met een lening koopt, dan wanneer u er voor spaart. Denk dus goed na voor u een lening aan gaat.

Leen met een doel

Een doorlopend krediet is vaak geen goede leningvorm. Sluit een persoonlijke lening af met een doel. Dat is vaak goedkoper. En het wordt u minder makkelijk gemaakt om meer te lenen dan eigenlijk nodig.

Laat u vooraf professioneel adviseren

Informatie op deze website dient als informatiebron, maar laat u altijd door een professional adviseren. Laat de hele lening doorrekenen en uw maandlasten bepalen.