Kredietwaardigheid ABN-AMRO

U wilt graag weten wat de kredietwaardigheid van uw bank is? Op deze pagina vindt u meer uitleg over de kredietwaardigheid van de ABN-AMRO bank. Zo kunt u makkelijker een keuze maken voor een bank waar u uw spaargeld wilt weghalen of naartoe brengen.

Kredietwaardigheid

De kredietwaardigheid van ABN-AMRO wordt door een aantal instanties beoordeeld. Per instantie ziet u de beoordeling en wat de beoordeling betekent.

Rating maatschappij Rating Uitleg
Standard & Poors A De economische situatie kan invloed hebben op de kredietwaardigheid van de bank. Oppassen dus wanneer de economie verder verslechterd. Op dit moment is de Nederlandse Overheid eigenaar van ABN-AMRO. Om die reden zal de kredietwaardigheid en dus de rating van ABN-AMRO naar alle waarschijnlijkheid goed blijven. Wanneer dat verandert, dan zal de rating daardoor beïnvloed worden.
Moody's Aa23 De bank is kredietwaardig te noemen. Op lange termijn kan er wel wat gebeuren met de kredietwaardigheid. Ook hier geldt hetzelfde als bij S&P's rating. ABN-AMRO profiteert met haar rating door de kredietwaardigheid van de Nederlandse Overheid, die eigenaar is van de bank.


De kredietwaardigheid van de ABN-AMRO is onder de huidige omstandigheden best redelijk te noemen. Daarbij is de bank nu ook genationalisseerd door de Nederlandse staat. Dat wil zeggen dat de overheid participeert in ABN-AMRO en dat de kredietwaardigheid door de Nederlandse overheid wordt gegarandeerd.

Leen verstandig

U betaalt altijd meer als u iets met een lening koopt, dan wanneer u er voor spaart. Denk dus goed na voor u een lening aan gaat.

Leen met een doel

Een doorlopend krediet is vaak geen goede leningvorm. Sluit een persoonlijke lening af met een doel. Dat is vaak goedkoper. En het wordt u minder makkelijk gemaakt om meer te lenen dan eigenlijk nodig.

Laat u vooraf professioneel adviseren

Informatie op deze website dient als informatiebron, maar laat u altijd door een professional adviseren. Laat de hele lening doorrekenen en uw maandlasten bepalen.