Argenta lening

Argenta bestaat al een geurime tijd en is opgericht in 1956. In eerste instantie om persoonlijke leningen te verstrekken. Op een later moment hebben ze daar een hele scala aan andere kredietdiensten en spaardiensten aan toegevoegd. Hieronder vindt u een uitgebreid overzicht van kredieten en leningen. Argenta heeft geen uitgebreid pallet aan leningvormen. Er zijn eigenlijk maar een paar smaken.

 

Rood staan

Bij Argenta kunt u niet standaard een negatief saldo op uw rekening hebben. Dit sporadisch eens gebeuren, maar Argenta heeft geen tarieven voor als u meer of minder negatief saldo heeft. Dat betekent dat als u rood staat, u altijd één rente betaalt.

Rood staat is een vorm van een doorlopend krediet. Een doorlopend krediet wordt vaak langer gebruikt dan nodig. En dus kost het vaak wat meer geld dan strikt noodzakelijk. De looptijd is namelijk flexibel. Neemt u meer op, dan neemt de looptijd weer toe.

Bedrag dat u negatief saldo hebt Rentevoet per jaar Rente dat u betaalt per jaar
€ 500,- 9,15% € 45,75
€ 1.000,- 9,15% € 91,50
€ 1.500,- 9,15% € 137,25
€ 2.000,- 9,15% € 183,-

De rente die u hier betaalt is voor niet toegestaan negatief saldo. Wij konden op de website van Argenta niet vinden of er ook toegestaan negatief saldo mag zijn. In dat geval zal de rente die u betaalt lager zijn verwachten wij. Vooralsnog gaan wij ervan uit dat Argenta dit niet aanbiedt.

Bedrag dat u leent Rentevoet per jaar Looptijd in maanden
€ 2.500,- onbekend % 30 (2 jaar, 6 mnd)
€ 5.000,- onbekend % 42 (3 jaar, 6 mnd)
€ 10.000,- onbekend % 60 (5 jaar)

Argenta biedt 2 type persoonlijke leningen. Eentje voor de aanschaf van een wagen. De ander is voor alle andere aankopen. Voor de aankoop van de wagen zal Argenta bank een interessantere rente kunnen bieden. De auto dient namelijk vaak als onderpand bij dit soort leningen. De bank heeft daardoor meer zekerheid bij het verstrekken van de lening en daardoor kan er een lagere rente gevraagd worden. De risicocomponent is lager. Argenta is een van de weinige banken die in België niet is gesteund door de Belgische overheid. Ze hebben een redelijk solide basis en hebben de afgelopen jaren solide resultaten getoond. De resultaten van 2014 waren fantastisch. Het rendement op hun eigen vermogen was 16% vs 11% in 2013.

Tot zo ver de uitgebreide informatie over leningen van Argenta. Een Argenta lening is een lening met zekerheid. U kunt gerust een lening bij Argenta afsluiten. Ze houden rekening met de lasten die u kunt dragen en zullen u nooit een lening geven die u niet terug kunt betalen.

Is het gemakkelijk een lening te bekomen bij Argenta?
Argenta is een kleine bank die weinig risicovolle beleggingen heeft en weinig of geen handel pleegt voor zichzelf op de aandelenbeurzen wereldwijd. Aan de ene kant is dat een nadeel, omdat Argenta op die manier minder winstgevend kan zijn. Aan de andere kant is dat op dit moment een gunstige zaak. De andere kant is dan wel weer dat Argenta ook voorzichtig is bij het aangaan van leningen. Ze zullen dus vaker meer zekerheden vragen dan bij andere banken. Als u voldoende zekerheden kunt geven, dan kunt u een laag rentetarief bekomen bij Argenta. Anders kunt u wellicht beter bij een andere bank terrecht voor het lenen van geld.

Leen verstandig

U betaalt altijd meer als u iets met een lening koopt, dan wanneer u er voor spaart. Denk dus goed na voor u een lening aan gaat.

Leen met een doel

Een doorlopend krediet is vaak geen goede leningvorm. Sluit een persoonlijke lening af met een doel. Dat is vaak goedkoper. En het wordt u minder makkelijk gemaakt om meer te lenen dan eigenlijk nodig.

Laat u vooraf professioneel adviseren

Informatie op deze website dient als informatiebron, maar laat u altijd door een professional adviseren. Laat de hele lening doorrekenen en uw maandlasten bepalen.