Belgische kredietverstrekker

Op de Belgische kredietmarkt zijn veel kredietverstrekkers actief. Zoveel zelfs, dat het lastig wordt voor u als consument om de juiste keuze te maken voor een lening. De websites van de kredietverstrekkers zijn allemaal verschillend en zo wordt het vergelijken van de kredietverstrekkers een lastige speurtocht. Hier op kredietverstrekkers.eu proberen we die zoektocht voor u wat te vereenvoudigen. Ook vindt u interessante links naar kredietverstrekkers met scherpe aanbiedingen. (links onderin en rechts).

De Belgische kredietverstrekkers die we hebben vergeleken zijn:

De Belgische kredietverstrekkers die we hebben vergeleken zijn:

Argenta
Dexia
Fortis
KBC
Belfius

De reden dat we deze kredietverstrekkers hebben uitgekozen, is om dat zij de partijen in België zijn die de hoogste kredietwaardigheid hebben en u daardoor een meer vertrouwt gevoel van lenen zullen geven.

Op dit moment is Belfius als enige Belgische kredietverstrekker een staatsbank. Omdat zij tegenvallende resultaten lieten zien en een hoge "exposure" hadden bij slechte leningen, hebben ze hulp aan de Belgische staat gevraagd. Die heeft meerdere kapitaalinjecties gedaan en nu als uiterste redmiddel de bank feitelijk overgenomen. Daardoor kunt er dus weer zeker van zijn dat deze Belgische kredietverstrekker een veilig plek is voor het aangaan van een lening en het storten van uw spaargeld.

Dexia is de oude naam van het nieuwe Belfius. Argenta, Fortis en KBC zijn geen staatsbanken en opereren volledig zelfstandig op de belgische markt als kredietverstrekkers.

Ben je specifiek op zoek naarn Belgische kredietverstrekkers voor Nederlanders? Klik dan op de link hiernaast. Die pagina gaat specifiek in op de wensen van Nederlanders om bij Belgische kredietverstrekkers aan te kloppen.

Leen verantwoord
Wanneer u gaat lenen is het belangrijk om te weten of u uw lening wel kunt terugbetalen. Ga voor uzelf na of u de maandlasten wel kunt opbrengen gedurende de gehele looptijd! Verwacht u grote financiële tegenslagen? Leen dan niet. U komt hier vaak verder door in de financiële problemen. Spreek altijd met een financiële expert want elke situatie is uniek. Bekijk ook altijd hoe de leenovereenkomst in elkaar zit en zorg ervoor dat u niet voor verassingen komt te staan.

Als jij een lening wilt met een lage rente: lage rente lening

Wil je meer informatie over hoe het zit met aflossen? Lees dan hier meer: lening aflossen

Lenen berekenen?
Wilt u snel berekenen hoeveel geld u kunt lenen? Lees dan verder op de lenen berekenen pagina.

Lenen voor een huis?
Wilt u lenen voor een huis? Lees dan verder op de lenen voor een huis pagina.

Leen verstandig

U betaalt altijd meer als u iets met een lening koopt, dan wanneer u er voor spaart. Denk dus goed na voor u een lening aan gaat.

Leen met een doel

Een doorlopend krediet is vaak geen goede leningvorm. Sluit een persoonlijke lening af met een doel. Dat is vaak goedkoper. En het wordt u minder makkelijk gemaakt om meer te lenen dan eigenlijk nodig.

Laat u vooraf professioneel adviseren

Informatie op deze website dient als informatiebron, maar laat u altijd door een professional adviseren. Laat de hele lening doorrekenen en uw maandlasten bepalen.