Lenen berekenen

Lenen berekenen? Online uw lening berekenen kan bij verschillende kredietverstrekkers. Met online lenen berekenen kunt u snel berekenen wat u kunt lenen. U vult uw inkomen en uw maandelijkse lasten in en het programma doet de rest. Lenen berekenen gaat volledig automatisch. Voordat u uw lening online kunt berekenen, is het verstandig eerst een overzicht te verzamelen van al uw inkomsten en uitgaven. Bij de berekening zal namelijk gevraagd worden naar uw maandelijkse lasten. Hoe hoger uw inkomen en hoe lager uw maandelijkse lasten, des te hoger zal de maximale lening zijn die u kunt aflsuiten. Is uw inkomen lager, of heeft u hogere maandlasten, dan zal het maximum van de lening ook lager liggen. Dit is voor alle partijen verstandiger. U kunt namelijk de lening beter terugbetalen en de kredietverstrekker heeft een hogere zekerheid van terugbetaling. U zult, wanneer u niet maximaal leent, een aantrekkelijkere rente krijgen dan wanneer u wel maximaal leent.

Meer weten over geld lenen berekenen? Kijk dan hieronder om zelf uw lening te bereken. U kunt daar zelf een en ander instellen om uw lenen te berekenen.

Als u wilt weten hoeveel u kunt lenen, kunt u ook een aantal kerngetallen berekenen. Voor een hypotheeklening kunt u bijvoorbeeld ongeveer 5x uw brutojaarsalaris incl vakantiegeld lenen. Zo kunt u ook zelf uw lening berekenen. Voor een doorlopend krediet, of een persoonlijke lening een lening berekenen, is een stuk lastiger. Dat heeft te maken met eerdere leningen, uw terugbetalingsgedrag, hoe hoog de rente staat en waarvoor u de lening wilt gebruiken. De beste methode om een lenen berekenen te doen, is om gewoon langs een kredietverstrekker te gaan en uw situatie uit te leggen.

Lenen berekenen

Lenen berekenen?
Wilt u snel berekenen hoeveel geld u kunt lenen? Lees dan verder op de lenen berekenen pagina.

Lenen voor een huis?
Wilt u lenen voor een huis? Lees dan verder op de lenen voor een huis pagina.

Leen verstandig

U betaalt altijd meer als u iets met een lening koopt, dan wanneer u er voor spaart. Denk dus goed na voor u een lening aan gaat.

Leen met een doel

Een doorlopend krediet is vaak geen goede leningvorm. Sluit een persoonlijke lening af met een doel. Dat is vaak goedkoper. En het wordt u minder makkelijk gemaakt om meer te lenen dan eigenlijk nodig.

Laat u vooraf professioneel adviseren

Informatie op deze website dient als informatiebron, maar laat u altijd door een professional adviseren. Laat de hele lening doorrekenen en uw maandlasten bepalen.