Kredietwaardigheid Belfius

U wilt graag weten wat de kredietwaardigheid van uw bank is? Op deze pagina vindt u meer uitleg over de kredietwaardigheid van Belfius. Zo kunt u makkelijker een keuze maken voor een bank waar u uw spaargeld wilt weghalen of naartoe brengen.

Kredietwaardigheid

Belfius bank is de nieuwe naar van de oude Dexia. Dexia heeft een slecht image gekregen gezien de vele miljarden die de Belgische overheid in de bank moest stoppen en garanties die de Belgische overheid moest afgeven om de markten weer te doen kalmeren. Om die reden (publiek geheim) is er gekozen om Dexia een nieuwe naam te geven. Belfius is de nieuwe naam van de bank.

De kredietwaardigheid van Belfius wordt door een aantal instanties beoordeeld. Per instantie ziet u de beoordeling en wat de beoordeling betekent. Belfius is een staatsbank. Dat wil zeggen: de Belgische overheid is eigenaar van de bank. Om die reden is de onderliggende kredietwaardigheid van Belfius eigenlijk erg goed te noemen. De Belgische staat staat namelijk garant voor de verplichtingen van Belfius.

Rating maatschappij Rating Uitleg
Standard & Poor's A- De economische situatie kan invloed hebben op de kredietwaardigheid van de bank. Oppassen dus wanneer de economie verder verslechterd. De vooruitzichten voor de kredietwaardigheid van Belfius zijn negatief.
Moody's Ba3 Moody's heeft de rating van Belfius op dit moment een stabiele outlook gegeven. De bank wist haar marktpositie in Belgiƫ veilig te stellen. De hoeveelheid mensen die de bank verlaat werd kleiner en kleiner en het aantal mensen dat naar de bank toekwam groter en groter.


De kredietwaardigheid van Belfius is redelijk te noemen. Wees voorzichtig onder de huidige marktomstandigheden. De Belgische staat, staat garant voor € 100.000,- Daarboven kunt u beter een tweede rekening op een andere bank openen. Op dit moment is Belfius ook in handen van de Belgische staat. De bank op zich heeft dus een zwakke positie, maar doordat de Belgische overheid de bank steunt is deze eigenlijk veel kredietwaardiger dan de ratings doet vermoeden. Het wordt echter lastig voor de Belgische staat om de bank te blijven spekken met garanties en nieuwe kapitaalinjecties doordaat daardoor de kredietwaardigheid van de Belgische staat weer onder druk komt te staan.

Leen verstandig

U betaalt altijd meer als u iets met een lening koopt, dan wanneer u er voor spaart. Denk dus goed na voor u een lening aan gaat.

Leen met een doel

Een doorlopend krediet is vaak geen goede leningvorm. Sluit een persoonlijke lening af met een doel. Dat is vaak goedkoper. En het wordt u minder makkelijk gemaakt om meer te lenen dan eigenlijk nodig.

Laat u vooraf professioneel adviseren

Informatie op deze website dient als informatiebron, maar laat u altijd door een professional adviseren. Laat de hele lening doorrekenen en uw maandlasten bepalen.