Belfius lening

Belfius is de nieuwe naam van Dexia. De oude naam voldeet niet meer vanwege imagoproblemen. We hebben hier voor u op een overzichtelijke manier de verschillende kredietvormen die Belfius u aanbiedt, weer te geven. Beflius staat nog onder staatstoezicht en kan daarom niet echt concurreren met andere Belgische banken. Dat is een restrictie die is opgelegd door de Europese commissie.

 

Rood staan -> Onder nul

Bij Belfius kunt u onder nul staan, of een kredietfaciliteit krijgen, als u daar om vraagt. Bij Belfius kunt u op 2 verschillende manieren een krediet krijgen. Met of zonder betaalkaart. De vorm met betaalkaart is vaak duurder. U geeft makkelijker geld uit, u kunt meer dingen kopen en dat maakt het risico voor Belfius wat groter. Het is wel gemakkelijker voor u.

Verschillende varianten van rood staan

Bedrag onder nul Rentevoet per jaar Rente dat u betaalt per jaar
€ 1.000,- 7,64% € 76,40
€ 2.500,- 7,64% € 191,-
€ 5.000,- 7,64% € 382,-

Een kredietfaciliteit bij Belfius is vrij prijzig. Er zijn veel Belgische kredietverstrekkers diie voordeligere alternatieven bieden als u af en toe wat extra geld nodig hebt om onvoorziene omstandigheden het hoofd te bieden.

Bedrag u leent Rentevoet per jaar Rente dat u betaalt per jaar
€ 1.000,- 9,5% € 95,-
€ 2.500,- 9,5% € 237,50
€ 5.000,- 9,5% € 475,-

U ziet dat als u een krediet neemt met bankkaart, u een hogere rente moet betalen en dus meer kwijt bent voor uw krediet. U hoeft maandelijkse enkel interesten te betalen op het geld dat u heeft opgenomen. U bent dus niet verplicht om af te lossen. Weet wel dat hoe langer u erover doet om alles terug te betalen, hoe meer geld u het kost. Belfius is nog altijd een staatsbank van Belgiƫ. Ze zijn genationaliseerd. Er zijn op dit moment geen concrete plannen om Belfius opnieuw naar de beurs te brengen. De Belgische staat blijft alleen aandeelhouder. Het gaat gelukkig wel steeds beter bij Belfius. De bank zou meer en meer waard worden voor de Belgische staat.

Persoonlijke lening

Belfius heeft meerdere vormen van persoonlijke leningen. Ze zijn alleen niet transparant over hun tarieven op hun website. Het is daarom voor ons ook moeilijk om daarover wat op onze website te zetten. Ze zijn tevens niet transparant in de rentetarieven die u moet betalen als u een hypothecaire lening afsluit. Dat wil zeggen: een lening voor de aankoop van een huis of voor de aankoop van grond.

Leen verstandig

U betaalt altijd meer als u iets met een lening koopt, dan wanneer u er voor spaart. Denk dus goed na voor u een lening aan gaat.

Leen met een doel

Een doorlopend krediet is vaak geen goede leningvorm. Sluit een persoonlijke lening af met een doel. Dat is vaak goedkoper. En het wordt u minder makkelijk gemaakt om meer te lenen dan eigenlijk nodig.

Laat u vooraf professioneel adviseren

Informatie op deze website dient als informatiebron, maar laat u altijd door een professional adviseren. Laat de hele lening doorrekenen en uw maandlasten bepalen.