Kredietwaardigheid Fortis

U wilt graag weten wat de kredietwaardigheid van uw bank is? Op deze pagina vindt u meer uitleg over de kredietwaardigheid van Fortis Bank. Zo kunt u makkelijker een keuze maken voor een bank waar u uw spaargeld wilt weghalen of naartoe brengen.

Kredietwaardigheid

De kredietwaardigheid van Fortis wordt door een aantal instanties beoordeeld. Per instantie ziet u de beoordeling en wat de beoordeling betekent.

i
Rating maatschappij Rating Uitleg
Standard & Poor's AA-De kredietwaardigheid van Fortis is redelijk te noemen. Er zijn veel veiligere banken te vinden. De bank wordt door het ratingbureau in de gate gehouden. Ze geven daarnaast aan de mogelijkheid open te houden de rating van Fortis binnekort te verlagen.
Moody's Baa2 Moody's geeft ook een matige kredietwaardigheid aan Fortis. Wees voorzichtig met Fortis.


De kredietwaardigheid van Fortis is matig. Ondanks dat de kredietwaardigheid matig is, is Fortis voor een groot gedeelte genationalisseerd. De overheden van Nederland, België en Luxemburg hebben allemaal een participatie genomen in de bank. Zij staan dus gedeeltelijk garant voor de verplichtingen van Fortis.

Leen verstandig

U betaalt altijd meer als u iets met een lening koopt, dan wanneer u er voor spaart. Denk dus goed na voor u een lening aan gaat.

Leen met een doel

Een doorlopend krediet is vaak geen goede leningvorm. Sluit een persoonlijke lening af met een doel. Dat is vaak goedkoper. En het wordt u minder makkelijk gemaakt om meer te lenen dan eigenlijk nodig.

Laat u vooraf professioneel adviseren

Informatie op deze website dient als informatiebron, maar laat u altijd door een professional adviseren. Laat de hele lening doorrekenen en uw maandlasten bepalen.