Kredietwaardigheid KBC

U wilt graag weten wat de kredietwaardigheid van uw bank is? Op deze pagina vindt u meer uitleg over de kredietwaardigheid van de KBC. Zo kunt u makkelijker een keuze maken voor een bank waar u uw spaargeld wilt weghalen of naartoe brengen.

Kredietwaardigheid

De kredietwaardigheid van KBC wordt door een aantal instanties beoordeeld. Per instantie ziet u de beoordeling en wat de beoordeling betekent.

Rating maatschappij Rating Uitleg
Standard & Poor's A+ De economische situatie kan invloed hebben op de kredietwaardigheid van de bank. Oppassen dus wanneer de economie verder verslechterd. Over het algemeen is de kredietwaardigheid wel goed.
Moody's Aa3 De KBC bank is kredietwaardig te noemen. Op lange termijn kan er wel wat gebeuren met de kredietwaardigheid.


De kredietwaardigheid van KBC is redelijk. Uw spaargeld is redelijk veilig daar. Zeker tot € 100.000,-. De Belgische staat garandeert namelijk tot dat bedrag uw spaargeld.

Leen verstandig

U betaalt altijd meer als u iets met een lening koopt, dan wanneer u er voor spaart. Denk dus goed na voor u een lening aan gaat.

Leen met een doel

Een doorlopend krediet is vaak geen goede leningvorm. Sluit een persoonlijke lening af met een doel. Dat is vaak goedkoper. En het wordt u minder makkelijk gemaakt om meer te lenen dan eigenlijk nodig.

Laat u vooraf professioneel adviseren

Informatie op deze website dient als informatiebron, maar laat u altijd door een professional adviseren. Laat de hele lening doorrekenen en uw maandlasten bepalen.