Financieringen?

Voor u begint met een financiering is het belangrijk dat u alles eerst op een rijtje zet. Zo weet u waar u aan toe bent.
Vraag uzelf af of u wel moét lenen, of dat er misschien wel andere mogelijkheden zijn om uw financieringsbehoefte (in de vorm van een lening) te vervullen. Denk bijvoorbeeld aan een lening van een familielid. Er is namelijk een fiscaal aantrekkelijke lening wanneer u van familie leent. Die lening heet de Agaath Lening. Wanneer u via die leenvorm geld leent van uw familie, is het voor dat familielid fiscaal aantrekkelijk.

Denk bijvoorbeeld ook aan het opbreken van spaargeld. Vaak krijgt u minder rente op uw spaarrekening van u betaalt bij een lening. U bent dus voordeliger uit als u uw spaargeld opneemt, dan wanneer u geld leent.

Geld lenen in het buitenland
Lees hier meer over: als Nederland geld lenen in België of als Nederlander geld lenen in Duitsland. U zou geld kunnen lenen in België of Duitsland omdat daar de rentetarieven voordeliger zijn dan hier in Nederland.

Leen verantwoord
Wanneer u gaat lenen is het belangrijk om te weten of u uw lening wel kunt terugbetalen. Ga voor uzelf na of u de maandlasten wel kunt opbrengen gedurende de gehele looptijd! Verwacht u grote financiële tegenslagen? Leen dan niet. U komt hier vaak verder door in de financiële problemen. Spreek altijd met een financiële expert want elke situatie is uniek. Bekijk ook altijd hoe de leenovereenkomst in elkaar zit en zorg ervoor dat u niet voor verassingen komt te staan.

Als jij een lening wilt met een lage rente: lage rente lening

Wil je meer informatie over hoe het zit met aflossen? Lees dan hier meer: lening aflossen

Lenen berekenen?
Wilt u snel berekenen hoeveel geld u kunt lenen? Lees dan verder op de lenen berekenen pagina.

Lenen voor een huis?
Wilt u lenen voor een huis? Lees dan verder op de lenen voor een huis pagina.

Leen verstandig

U betaalt altijd meer als u iets met een lening koopt, dan wanneer u er voor spaart. Denk dus goed na voor u een lening aan gaat.

Leen met een doel

Een doorlopend krediet is vaak geen goede leningvorm. Sluit een persoonlijke lening af met een doel. Dat is vaak goedkoper. En het wordt u minder makkelijk gemaakt om meer te lenen dan eigenlijk nodig.

Laat u vooraf professioneel adviseren

Informatie op deze website dient als informatiebron, maar laat u altijd door een professional adviseren. Laat de hele lening doorrekenen en uw maandlasten bepalen.