Lage rente lening

Iedereen die iets leuks wil kopen en daarvoor een lening wil afsluiten, wil natuurlijk een lage rente lening. Er zijn al voldoende websites waar je kunt kijken waar de rente het laagste is, daarom vertellen wij je juist andere dingen: wat kun je zelf doen voor een lage rente lening.

Rentepercentages die je tegenkomt op website van banken en kredietverstrekkers zijn niet altijd de lage rente die je krijgt bij je lening. Dat heeft met een aantal factoren te maken. Wij gaan het daar over hebben, zodat je de kans verkleint dat je een hogere, dan geadverteerde, rente te betalen.

Het allerbelangrijkste voor banken is zekerheid. Als ze een lening niet terugbetaald krijgen, dan moeten daar weer bijna 100 leningen voor staan die wel worden ingelost. Als banken veel lage rente leningen willen kunnen aanbieden, dan moeten ze dus een "goed" klantenbestand hebben. Mensen die goed zijn voor hun geld.

Bied de bank dus, wanneer u een lage rente lening wilt, zekerheden. Dan kan in de vorm van onderpand. Onderpand in de vorm van een auto, een huis of een spaardeposito. Als de bank een goed gevoel heeft over uw kredietwaardigheid, dan is de kans veel groter dat u een lening met een lage rente kunt krijgen.

Naast het feit dat u zekerheden kunt geven, zijn er ook andere manieren om in aanmerking te komen voor een lage rente lening. Als je een groter bedrag leent, kun je vaak ook een lage rente krijg bij je lening.

We gaan hier binnenkort een overzicht laten zien van alle leningen met een lage rente. Kom daarom binnenkort nog eens terug, dan vindt u hier het overzicht.

De opbouw van de hypotheekrente
De hypotheekrente is opgebouwd uit een aantal verschillende tarieven. De basisrente waartegen de kredietverstrekker zelf het geld leent. De inflatieverwachting: is er een hoge inflatie dan is de vergoeding die betaald moet worden voor de lening hoger. Is er een lage inflatie, dan is de vergoeding die betaald moet worden lager. De looptijd van de lening bepaald ook voor een deel de hoogte van de hypotheekrente en hant samen met inflatie. Wanneer de inflatieverwachting is dat de inflatie gaat dalen op termijn, dan is het vaak aantrekkelijk om een variabele hypotheekrente te nemen. De rente zal namelijk dalen. Wanneer de verwachting is dat de inflatie zal stijgen, is het verstandiger om een periode van een vaste rente te nemen. De hypotheekrente wordt dan vastgezet op een niveau nog voren de inflate verder stijgt. U betaald daardoor een lagere hypotheekrente.

Met het hypotheekkrediet krijgt u extra krediet op uw betaalrekening. U kunt tot de afgesproken limiet vrij opnemen. Over het opgenomen bedrag betaalt u rente. Deze is variabel en aanzienlijk lager dan bij een Doorlopend Krediet of een Persoonlijke Lening. De rente is niet aftrekbaar van de belasting, maar u kunt het opgenomen bedrag wel als schuld opgeven en is daarmee (gedeeltelijk) fiscaal aftrekbaar.

Leen verantwoord
Wanneer u gaat lenen is het belangrijk om te weten of u uw lening wel kunt terugbetalen. Ga voor uzelf na of u de maandlasten wel kunt opbrengen gedurende de gehele looptijd! Verwacht u grote financiële tegenslagen? Leen dan niet. U komt hier vaak verder door in de financiële problemen. Spreek altijd met een financiële expert want elke situatie is uniek. Bekijk ook altijd hoe de leenovereenkomst in elkaar zit en zorg ervoor dat u niet voor verassingen komt te staan.

Als jij een lening wilt met een lage rente: lage rente lening

Wil je meer informatie over hoe het zit met aflossen? Lees dan hier meer: lening aflossen

Lenen berekenen?
Wilt u snel berekenen hoeveel geld u kunt lenen? Lees dan verder op de lenen berekenen pagina.

Lenen voor een huis?
Wilt u lenen voor een huis? Lees dan verder op de lenen voor een huis pagina.

Leen verstandig

U betaalt altijd meer als u iets met een lening koopt, dan wanneer u er voor spaart. Denk dus goed na voor u een lening aan gaat.

Leen met een doel

Een doorlopend krediet is vaak geen goede leningvorm. Sluit een persoonlijke lening af met een doel. Dat is vaak goedkoper. En het wordt u minder makkelijk gemaakt om meer te lenen dan eigenlijk nodig.

Laat u vooraf professioneel adviseren

Informatie op deze website dient als informatiebron, maar laat u altijd door een professional adviseren. Laat de hele lening doorrekenen en uw maandlasten bepalen.