Geld lenen in België als Nederlander

Update op: 2 april 2018

U wilt als Nederlander graag geld lenen zonder BKR codering? Dan kunt u geld lenen in België als Nederlander. Zo voorkomt u dat u een BKR notering krijgt. In België werken de banken namelijk niet met het BKR samen. Ook als u al een BKR notering heeft, of niet wilt dat banken zich bemoeien in uw privé omstandigheden, is lenen in België als Nederlander een prima oplossing.

In België is er op kredietgebied erg veel concurrentie gaande. Een onlangs gepubliceert rapport maakte bekend dat er in België gemiddeld 0,1% minder marge op een hypothecaire lening zit voor de bank. Dat betekent dus dat u als Nederlandse consument in België een goedkopere hypotheek zult kunnen aflsuiten, dan wanneer u dat in Nederland zou doen. Hieronder vindt u meer informatie over geld lenen in België.

U kunt als Nederlander zonder probleem geld lenen in België. U moet natuurlijk wel bewijs kunnen overleggen van uw inkomen, net als in Nederland. Banken in België zullen vaak wel vragen waarom u in België leent en niet in Nederland. Een simpel antwoord daarop kan zijn dat u dus niet wilt dat de Nederlandse banken uw lening laten noteren bij het BKR, of dat u niet wilt dat banken zich gaan bemoeien met uw zaken.

Op deze pagina vindt u allerlei interessante links naar kredietverstrekkers in België. Zo kunt u gemakkelijk en snel geld lenen in België. Geld lenen België is eenvoudig. Neem vrijblijvend contact op met een Belgische bank en laat u goed informeren. Zo kunt u ook de offertes van de verschillende (Nederlandse en Belgische) banken met elkaar vergelijken. Geld lenen België kunt u dan op een transparante manier doen en zo maakt u een weloverwogen beslissing.

De banken in Nederland concurreren op dit moment maar erg weinig met elkaar. Door de lage concurrentiegraad, betalen Nederlands, zeker voor de hypotheekrente, veel meer dan Belgische gezinnen. Veel Nederlands banken hebben staatsteun ontvangen, in tegenstelling tot banken in België. Het lenen van geld wordt om die reden een stuk interessanter bij onze zuiderburen. Traditioneel gezien is België altijd een land geweest waar je goedkoop kunt lenen. En dat is nog steeds zo. Er is meer concurrentie op de Belgische markt tegenwoordig. Er heeft in Nederland een grotere consolodatieslag plaats gevonden ivm België

Op dit moment liggen de banken in België ongeveer even veel onder vuur als in Nederland. Er is een aantal Belgische banken genationaliseerd. Waaronder Dexia Bank, dat nu Belfius bank heet. Ze hebben de naam van die Belgische bank veranderd, omdat na de nationalisatie het imago een enorme deuk had opgelopen. Wat wel het geval is, is dat de rentes op leningen voor een huis, hypotheken dus, een stuk voordeliger zijn in België. Dit komt onder andere omdat er meer concurrentie is op de Belgische markt.

Er zijn veel meer hypotheekverstrekkers die strijden om de klanten. Hier in Nederland is het ook zo dat ABN AMRO en ING een nonconcurrentie beding hebben gekregen toen ze werden geholpen door de Nederlandse staat. Dat betekent dat ze bijvoorbeeld niet minder rente mogen vragen als hun grote concurrent Rabobank. Rabobank zou natuurlijk gek zijn om zijn rentes te verlagen. Het is zelfs zo dat wanneer Rabobank haar rentes verhoogt, de andere banken vaak meegaan. Om dat ze toch niet mogen concurreren. Dat is in België heel anders. Daar zijn veel meer banken op de hypotheekmarkt actief. Het is daarnaast ook zo, dat je in België veel meer eigen geld moet meenemen om een huis te kopen. Soms tot wel 30% van de totale hypotheek. Als je dus zoveel geld hebt, dan kan het heel interessant zijn om een hypothecaire geldlening af te sluiten in België. Je profiteert dan van een aanzienlijke korting op je rentenpercentage.

In België bestaat hypotheekrenteaftrek ook niet zoals we die hier in Nederland kennen. Hypotheekrente is een vorm van subsidie van de overheid voor mensen die een eigen huis willen kopen en daar een schuld voor aangaan. Banken weten dat consumenten subsidie krijgen en dat is ook een van de redenen waarom de rente hoger is in Nederland. Je krijgt toch rente terug. In België is dat niet zo.


Leen verantwoord
Wanneer u gaat lenen is het belangrijk om te weten of u uw lening wel kunt terugbetalen. Ga voor uzelf na of u de maandlasten wel kunt opbrengen gedurende de gehele looptijd! Verwacht u grote financiële tegenslagen? Leen dan niet. U komt hier vaak verder door in de financiële problemen. Spreek altijd met een financiële expert want elke situatie is uniek. Bekijk ook altijd hoe de leenovereenkomst in elkaar zit en zorg ervoor dat u niet voor verassingen komt te staan.

Meer informatie over de bkr?
Lees hier verder over de bkr en kom erachter wat het precies is en wat het precies inhoudt.

Geld mét bkr lenen?
Wilt u meer informatie over geld en bkr lenen ? Lees dan verder op de geld en bkr pagina. Daarin vindt u uitgebreide informatie over lenen en de bkr.

Lenen zonder bkr toets?
Wilt u geld lenen zonder dat u die vervelende toetsing bij de kbr krijgt? Lees dan verder op de lenen zonder bkr toets pagina.

Geld lenen met bkr registratie
Heeft u een bkr registratie en wilt u toch geld lenen? Lees dan verder op de geld lenen met bkr registratie pagina.

Als jij een lening wilt met een lage rente: lage rente lening

Wil je meer informatie over hoe het zit met aflossen? Lees dan hier meer: lening aflossen

Steeds meer Nederlanders lenen in België. De huizenprijzen in Nederland nemen flink toe. In België zijn de huizenprijzen een stuk lager. En zelfs de hypotheekrentes zijn een stuk lager/ interessanter in België als je dat vergelijkt met Nederland. Koop je een huis dicht tegen de Nederlandse grens aan, maar toch in België? Dan zijn er heel veel mogelijkheden voor je om toch een hypotheek te krijgen als je in Nederland werkt, of geen Belgisch bankrekeningnummer hebt, of inkomen via België geniet. Informeer maar eens via je Nederlandse bank naar de mogelijkheden.
De grondprijzen in België zijn een stuk lager en dat is de voornaamste reden dat lenen voor een huis in België veel aantrekkelijker is. Je krijgt namelijk veel meer huis voor je (geleende) geld.

De rentes zijn historisch laag. Dus het is nu een mooie moment om een lening af te sluiten in België. Nog even en de rentes zijn zo laag dat je betaalt om geld op je spaarrekening te hebben staan en geld krijgt als je het leent. Op 21 april 2016 maakt de ECB bekend wat haar volgende stap zal zijn met haar rente-instrument. Dit kan weer van invloed zijn op de rente die u betaalt als u een lening afsluit. 21 april is vandaag dus het loont om nog even te wachten. De verwachting is dat de rente historisch laag blijft. De groei in Europa zit er namelijk nog steeds niet in.

Wil je een lening in België? Neem dan de volgende zaken mee in uw beslissing

  • U hebt een inkomen nodig zodat u zekerheid kunt geven aan de bank
  • Liefst hebt u ook een adres in België of een Belgische bankrekening
  • U hebt onderpand voor de Belgische bank
  • U hebt geen (grote) bestaande schulden bij Nederlandse of Belgische banken
  • U hebt geen negatieve notering bij BKR

Hoe kan ik als Nederlander geld in België lenen?


Om de hoogste kans te maken een lening in België te krijgen moet je aan de volgende eisen voldoen:
  1. Je bent woonachtig in België
  2. Je ontvangt salaris uit een vast dienstverband bij een Belgisch bedrijf
  3. Je hebt geen achterstanden bij overige leningen
  4. Je bent in staat om de lening terug te betalen

Lenen berekenen?
Wilt u snel berekenen hoeveel geld u kunt lenen? Lees dan verder op de lenen berekenen pagina. In België bestaat de kans dat u nieuw krediet kunt krijgen als u dat niet in Nederland kunt krijgen. Zeker als u een vast inkomen hebt en dat aan kunt tonen met een loonstrook, is de kans groot dat u bij een Belgische kredietverstrekker terrecht kunt voor een lening.

Lenen voor een huis?
Wilt u lenen voor een huis? Lees dan verder op de lenen voor een huis pagina.

Leen verstandig

U betaalt altijd meer als u iets met een lening koopt, dan wanneer u er voor spaart. Denk dus goed na voor u een lening aan gaat.

Leen met een doel

Een doorlopend krediet is vaak geen goede leningvorm. Sluit een persoonlijke lening af met een doel. Dat is vaak goedkoper. En het wordt u minder makkelijk gemaakt om meer te lenen dan eigenlijk nodig.

Laat u vooraf professioneel adviseren

Informatie op deze website dient als informatiebron, maar laat u altijd door een professional adviseren. Laat de hele lening doorrekenen en uw maandlasten bepalen.