Belgische kredietverstrekkers voor Nederlanders

Als je op zoek bent naar Belgische kredietverstrekkers voor Nederlanders dan ben je hier aan het juiste adres. Het kan voor Nederlanders aantrekkelijk zijn om in België te lenen. Bijvoorbeeld omdat daar de rentetarieven lager zijn. Of wellicht ben je weleens geregistreerd bij BKR in Tiel omdat je een tijdje je lening niet direct kon terugbetalen. Als je bij het BKR geregistreerd bent, dan krijg je vaak bij Nederlandse banken geen krediet meer. Ze zijn dan heel voorzichtig met je. Vaak moet je ongeveer 5 jaar wachten voor de negatieve BKR vervalt en je weer in Nederland iets kunt lenen.

Omdat je soms ten onrechte niet meer in Nederland terecht kunt, is er ook de mogelijkheid voor Nederlanders om te kijken naar Belgische kredietverstrekkers.

Als je op zoek bent naar een Belgische kredietverstrekker als Nederlander, dan kun je op deze site kijken, aan de rechter kant in het menu. Als je een lening wilt krijgen in België, dan vragen die Belgische banken wel vaak een vorm van zekerheid. Een onderpand, of dat je bijvoorbeeld je salaris laat storten op hun rekening. Op die manier weten ze dat je een inkomen hebt en wordt het makkelijker voor een Nederlander om bij Belgische kredietverstrekkers aan te kloppen.

Als je in België woont en daar een inkomen hebt omdat je daar ook werkt, maar enkel de Nederlandse nationaliteit nog hebt, dan is het eigenlijk heel eenvoudig om bij een Belgische kredietverstrekker aan te kloppen. Als je woonachtig in België bent dan is er veel informatie over jou bekend als Nederlander en dan kun je dus meer zekerheid geven aan de Belgische bank. Schroom op zo'n moment dus niet om gewoon een afspraak te maken bij de bank.

Een overzicht van Belgische kredietverstrekkers voor Nederlanders

  1. Argenta
  2. Belfius
  3. Centea
  4. Fintro
  5. ING België
  6. KBC
  7. Record Bank
Er staan zo'n 77 banken op de lijst van de Belgische verenging van banken (Febelfin). De lijst is hier te raadplegen. Dit zijn banken, zowel banken die van origine uit Belgie komen, als buitenlandse banken, die in België mogen opereren. De bovenstaande banken zijn de grootste banken van België.

Leen verantwoord
Wanneer u gaat lenen is het belangrijk om te weten of u uw lening wel kunt terugbetalen. Ga voor uzelf na of u de maandlasten wel kunt opbrengen gedurende de gehele looptijd! Verwacht u grote financiële tegenslagen? Leen dan niet. U komt hier vaak verder door in de financiële problemen. Spreek altijd met een financiële expert want elke situatie is uniek. Bekijk ook altijd hoe de leenovereenkomst in elkaar zit en zorg ervoor dat u niet voor verassingen komt te staan.

Als jij een lening wilt met een lage rente: lage rente lening

Wil je meer informatie over hoe het zit met aflossen? Lees dan hier meer: lening aflossen

Lenen berekenen?
Wilt u snel berekenen hoeveel geld u kunt lenen? Lees dan verder op de lenen berekenen pagina.

Lenen voor een huis?
Wilt u lenen voor een huis? Lees dan verder op de lenen voor een huis pagina.

Leen verstandig

U betaalt altijd meer als u iets met een lening koopt, dan wanneer u er voor spaart. Denk dus goed na voor u een lening aan gaat.

Leen met een doel

Een doorlopend krediet is vaak geen goede leningvorm. Sluit een persoonlijke lening af met een doel. Dat is vaak goedkoper. En het wordt u minder makkelijk gemaakt om meer te lenen dan eigenlijk nodig.

Laat u vooraf professioneel adviseren

Informatie op deze website dient als informatiebron, maar laat u altijd door een professional adviseren. Laat de hele lening doorrekenen en uw maandlasten bepalen.