Geld lenen voor bitcoins en andere cryptovaluta

Bitcoins zijn hot. Iedere wil wel wat met bitcoins. Ze zijn het afgelopen enorms in waarde gestegen en ook weer enorm in waarde gedaald. En waar er volatiliteit is, daar zijn kansen. Als je geen geld hebt om bitcoins te kopen, dan kun je er voor kiezen om geld te lenen om bitcoins te kopen. De makkelijkste manier om dat te doen is met credit card. Open bijvoorbeeld een rekening bij Bux. Daar kun je met echt geld beleggen. En je kunt geld inleggen met je credit card. Als je aan het begin van de maand wat geld opneemt van je credit card en voor het eind van de maand (een paar dagen eerder) het geld wat je verdient hebt weer terugboekt. En minimaal de hoeveelheid die je hebt gebruikt, dan betaal je niks bij bijvoorbeeld een credit card van ING aan rente. Je betaalt die namelijk maandelijks weer af.

Niemand weet waar de Bitcoins heen gaan qua waarde. Ze kunnen stijgen, ze kunnen dalen. Maar een ding is zeker: de koers van bitcoins en andere cryptovaluta is heel beweeglijk. Naast geld lenen voor bitcoins met een credit card, kun je ook een persoonlijke lening afsluiten. Vergeet alleen niet dat cryptovaluta enorm volatiel is en je (bijna) al je geld kwijt kunt raken door erin te beleggen

Heb je geld geleend in wil je dat investeren in Bitcoins of andere cryptocoins, dan kun je dat hier doen. Je kunt ook Bitcoins lenen en die verkopen. Dan kun je later nieuwe bitcoins terugkopen en die weer teruggeven aan degene van wie je ze geleend hebt. Dat heet short gaan. Je gaat er dan vanuit dat de koers van de bitcoin daalt. Je kunt het vergelijken met het lenen van een kilo suiker van de buren. Jij verkoop die dat de kilo suiker voor 1 Euro. Je wacht een maand en de suikerprijs daalt met 50%. Je koopt opnieuw een kilo suiker en geeft de geleende suiker weer terug aan de buren met een beetje rente erbij. Zo pak je bijna 50% winst op iets dat je in eerste instantie helemaal niet had.

Het lenen van geld om bitcoins te kopen is hetzelfde principe. Je krijgt geld dat je inzet om iets te kopen. Je speculeert op een koersdaling of koersstijging. En nadat je winst hebt verdient betaal je de lening weer terug en kun je met de winst zelf gaan kopen en verkopen.

Lenen berekenen?
Wilt u snel berekenen hoeveel geld u kunt lenen? Lees dan verder op de lenen berekenen pagina. In Belgiƫ bestaat de kans dat u nieuw krediet kunt krijgen als u dat niet in Nederland kunt krijgen. Zeker als u een vast inkomen hebt en dat aan kunt tonen met een loonstrook, is de kans groot dat u bij een Belgische kredietverstrekker terrecht kunt voor een lening.

Lenen voor een huis?
Wilt u lenen voor een huis? Lees dan verder op de lenen voor een huis pagina.

Leen verstandig

U betaalt altijd meer als u iets met een lening koopt, dan wanneer u er voor spaart. Denk dus goed na voor u een lening aan gaat.

Leen met een doel

Een doorlopend krediet is vaak geen goede leningvorm. Sluit een persoonlijke lening af met een doel. Dat is vaak goedkoper. En het wordt u minder makkelijk gemaakt om meer te lenen dan eigenlijk nodig.

Laat u vooraf professioneel adviseren

Informatie op deze website dient als informatiebron, maar laat u altijd door een professional adviseren. Laat de hele lening doorrekenen en uw maandlasten bepalen.