Geld lenen voor een particuliere opleiding

Particuliere opleidingen zijn duur. Een gesubsidieerde opleiding vanuit de overheid kost iets van 1800 Euro per schooljaar. Een private opleiding kost vaak een veelvoud daarvan. 7000 - 10000 Euro per jaar is geen uitzondering. En als je een MBA gaat doen bij een bekende school betaal je nog een stuk meer. Reken op 15.000 - 30.000 Euro. Zoveel geld heeft niet iedereen even op de bank staan. Als je jong bent zeker niet. Dus dan is een lening afsluiten een mogelijkheid.

Private opleidingen zijn wel erkend door de overheid. Je kunt er dus wel een erkend HBO of WO diploma halen. Maar ze worden niet gesubsidieerd. Daarom is het collegegeld een stuk hoger dan normaal. Een lening voor een particuliere studie kun je vaak krijgen bij ABN-AMRO. Zij hebben speciale studiefinanciering. Je hebt wel een inkomen nodig om voor een lening in aanmerking te komen. Je krijgt een doorlopend krediet die je tot een bepaald bedrag kunt gebruiken. Heb je zelf geen inkomen, dan kun je je ouders laten meetekenen. Let wel op: als jij je lening niet kunt afbetalen dan zijn beide of een van je ouders daarvoor aansprakelijk. Zorg er dus voor dat je je opleiding afmaakt en je lening netjes terugbetaald.

Bij zo'n doorlopend krediet voor een studie krijg je ruimte om geld op te nemen. Na het einde van je studie daalt de ruimte op je krediet maandelijks. Je moet dan dus op een gegeven moment elke maand gaan terugbetalen. Houd daar rekening mee bij het afsluiten van de lening. Je wil dus een inkomen hebben als je moet gaan aflossen. Anders moet je alsnog geld lenen van je ouders om je particuliere opleiding af te maken.

Lenen berekenen?
Wilt u snel berekenen hoeveel geld u kunt lenen? Lees dan verder op de lenen berekenen pagina. In Belgiƫ bestaat de kans dat u nieuw krediet kunt krijgen als u dat niet in Nederland kunt krijgen. Zeker als u een vast inkomen hebt en dat aan kunt tonen met een loonstrook, is de kans groot dat u bij een Belgische kredietverstrekker terrecht kunt voor een lening.

Lenen voor een huis?
Wilt u lenen voor een huis? Lees dan verder op de lenen voor een huis pagina.

Leen verstandig

U betaalt altijd meer als u iets met een lening koopt, dan wanneer u er voor spaart. Denk dus goed na voor u een lening aan gaat.

Leen met een doel

Een doorlopend krediet is vaak geen goede leningvorm. Sluit een persoonlijke lening af met een doel. Dat is vaak goedkoper. En het wordt u minder makkelijk gemaakt om meer te lenen dan eigenlijk nodig.

Laat u vooraf professioneel adviseren

Informatie op deze website dient als informatiebron, maar laat u altijd door een professional adviseren. Laat de hele lening doorrekenen en uw maandlasten bepalen.